K-vitamin rendelése

Mit gondolnak az orvosok a K2-vitaminról?

(5/1)

Dr. Weston Prince 1945-ben felfedezett egy anyagot, amit X-aktivátornak nevezett. Ezt ma K2-vitaminként ismerjük és mára bebizonyosodott róla, hogy fontos szerepe van abban, hogy az ásványi anyagok beépüljenek a csontokba és a fogakba, vagyis képes megakadályozni a fogszuvasodást. Ezenfelül támogatja a reprodukciót, védelmet nyújt a szívbetegségekkel szemben, valamint elősegíti a növekedést, fejlődést és az agy működését. A K-vitaminhoz kiegészítők vagy élelmiszerek formájában hozzájuthatunk, de a szervezet is képes az egyik változatát kis mennyiségben előállítani. Az orvosok azt állítják, hogy a K-vitaminok általában támogatják az ember egészségi állapotát.

K-vitaminok általában támogatják az ember egészségi állapotát
 

Szívbetegségek megelőzése

Egy tanulmány megállapította, hogy a K2-vitamin segíthet a szívbetegség megelőzésében és kezelésében is. Ez a holland tanulmány 4600 embert vizsgált, akik 55 évnél idősebbek voltak. Az 1990 és 1993 között végzett kutatások során megállapították, hogy a K2-vitamin rendszeresen kapott résztvevőknél 52%-kal volt alacsonyabb a súlyos aorta meszesedés kockázata és 26%-kal csökkent a teljes mortalitás kockázata.
 

Az agy működése

Az agy megfelelő működéséhez lipidek, úgynevezett szulfatidok szükségesek. Ahogy öregszünk ezek a lipidek és a fehérjék mennyisége csökken, ami hozzájárulhat az agyi degeneráció és az Alzheimer-kór kialakulásához. John W. Suttie és társai azonban megállapították, hogy a K-vitamin rendszeres pótlásával ezen anyagok mennyisége fenntartható.
 

A csontok egészsége

Az osteocalcin nevű fehérje felelős a kalcium és foszfor sók lerakódásáért a csontokban és a fogakban. Az University od Maastricht kutatói megállapították, hogy a K2-vitamin fogyasztásával az osteacalcin mennyisége előnyösen befolyásolható, vagyis ezzel a vitaminnal meg lehet előzni a fogszuvasodást, a csontritkulást és a töréseket is.

Vélemények (1)

istván

2020. Jun 03.
Ami tetszik:felvilágosit a vitamkn fontosságáról
Ami nem tetszik:nincs az utóbbi időben a patikákban

pár éve fogyasztom a K - 2 de erről nem lehet vizsgálatok nélkül véleményt mondani.